skip to Main Content

Jeruzalem winnaar Arie Kepplerprijs 2020

Mei 2018 de laatste woningen van het grootschalige renovatieproject Jeruzalem blokken JKL en C&F zijn opgeleverd. In 2 jaar tijd zijn door Blanksma bouw in opdracht van woningstichting Rochdale totaal 307 woningen waarvan 112 monumentale woningen gerenoveerd.

De woningen in de wijk Jeruzalem zijn gebouwd in de jaren ’50 en ontworpen door de stedenbouwkundigen en architecten Cornelis van Eesteren, Ko mulder, Benjamin Merkelbach, Charles kasteren, Piet Elling en Mart Stam. De woningen in de blokken C en F hebben in 2010 als eerste naoorlogse wijk de status van Rijksmonument gekregen. Dit vanwege de waarde van de architectonische en stedenbouwkundige inzichten die hier in het klein zijn opgezet en later werden gebruikt in de bouw van het veel grotere Westelijke Tuinsteden.

2 jaar na de realisatie van dit mooie project is vanuit 122 inzendingen de renovatie en deels nieuwbouw van de wijk Jeruzalem beloond met de Arie Keppler prijs 2020 in de categorie Buurt reparatie! Een hele mooie prijs voor een bijzonder mooi project.

Blanksma bouw feliciteert Rochdale, Studioninedots, Heren 5, Hooyschuur architecten en Karres en Brands met dit fantastische resultaat.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top