skip to Main Content

Oplevering VCL Den Haag

Circa anderhalf jaar geleden zijn wij gestart met de nieuwbouw van de voormalige middelbare school van Koning Willem Alexander; het Vrijzinnig Christelijk Lyceum te Den Haag. Op 16 november j.l. was het zover; de oplevering van dit fraaie gebouw aan de Stolkweg 35 in Den Haag.

De nieuwbouw is een complex gebouw waarbij veel constructiematerialen zoals staal, prefab beton en in het werk gestort beton samen komen en deze materialen ook deels in het zicht blijven. De nieuwbouw bestaat uit 4 bouwlagen; van souterrain tot en met 2e verdieping. Het terrein is zeer glooiend met hoogteverschillen tot 3 meter.

Naast de nieuwbouw is ook de monumentale villa uit 1903 gerenoveerd, waarbij de aanpassingen aan de villa zijn afgestemd met Monumentenzorg en Welstand. De villa en de nieuwbouw zijn door middel van een glazen transparante loopbrug aan elkaar gekoppeld.

Wij wensen de docenten, medewerkers en leerlingen van het VCL heel veel plezier toe in hun fraaie nieuwe school.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top